Öne Çıkan Yayın

Nar Sirkesi

Nar sirkesi  Malzemeler: 3 bardak su 6 bardak nar suyu 1 çay kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı nohut 1 tatlı kaşığı bulgur 1...

rek

19 Mart 2017 Pazar

Perde pilavı



Perde pilavı



Pilavı için


 1 adet tavuk göğüs 2 adet but2,5 su bardağı pirinç1 kahve fincanı yağ 1 su bardağı haşlanmış kabukları soyulmuş ve ikiye ayrılmış çiğ badem1 kahve fincanı çam fıstığı1 kahve fincanı kuş üzümüTuz karabiber 5 türlü baharat

Hamuru için

3 yumurta1 kaşık dolusu yoğurt1 kaşık tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığının ucunda (1/4 ü kadar ) karbonat (olmasada olur)Un

Tepsimizin içini yağlamak için 50- 60 gr tereyağı veya margarin (1 kaşık kadar)
Tavukları haşlayıp didiyoruz pirinçleri kaynamış tuzlu suda yarim saat 1 saat beklettikten sonra tavuk suyuna pilavı pişirelim soyulmuş bademlerin yarısını ayırıp 2 kaşık yağda çam fıstıklariyla kavuralim sonrasında kuş üzümlerini ekleyelim demlenen pilavı geniş bir kapta tavuklar bademler ve baharatlarla harmanlayalim .Hamurumuzu tüm malzemeleri karıştırarak yoğuralım. Dikdörtgen borcamın içini katı yağımızla sıvıyarak yağlayalım ve yarısını ayırdığımız bademleri yapıştırarak dizelim.(videoyu izleyebilirsiniz) Hamuru bir parçası biraz daha büyük olacak sekilde ikiye ayırıp açalım ve büyük olani borcama yerlestielim Pilavımızı içine doldurup ayırdığımız diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp pilavın üzerini kapatalım iki hamurun kenarlarını birleştirelim 200 derecede 50 dak kızarıncaya kadar pişirelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder