ZEBRA KEK
malzemeler
3 adet orta boy yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı süt,
2 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
3 yemek kaşığı kakao,
2.5 – 3 su bardağı un
(kontrollü eklenecek).
Yapılışı
Toz şekeri ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım.
İyice köpüren karışıma sıvı yağı, sütü, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave
edip karıştıralım. Üzerine azar azar unu ilave edip akışkan
kıvamda bir hamur elde edelim. Kek hamurunu ikiye bölelim ve bir
tanesine kakaoyu ilave edip karıştıralım.
Kek kalıbını yağlayalım. Tam ortasına 1 kepçe kakaolu bir
kepçe sade hamurdan dökelim. Hamur bitene kadar sırayla bu
işlemi tekrarlayalım. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30-35 dakika pişirelim.
Kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder